Қызылжидек соусы қосылған қалташадағы балық
Балық пісірілетін "Қалташа" майланған пісіру қағазынан жасалады. Бұл, бір жағынан, пісірілген балықта барлық шырындар мен хош иістерді сақтауға көмектеседі, ал екінші жағынан (өткізгіштігінің арқасында) ондағы балық қуырылады-пісіріледі және фольгадағыдай бумен пісірілмейді.
Бұл рецепт үшін бізге қажет: 600 г ақ балық филесі, 1 кішкентай кәді (150 г), 1 орташа жасыл алма (100 г), 60 г сары май, 300 г қызылжидек, 1 кішкентай қызыл пияз (70 г), 2 түйір сарымсақ (10 г), 50 г тәтті чили тұздығы, тұз, жаңа ұнтақталған қара бұрыш.