Алмұрт қосылған үгілмелі пирог
Бұл алмұрт пирогы мерекелік пісіру атағына ие болуы мүмкін, сондықтан ол өте дәмді болып шығады. Алмұрттың жартысын толтырып, оларды жұмсақ жұмыртқа мен май креміне батыру идеясы шын жүректен таңдануға тұрарлық. Оны іс жүзінде жүзеге асыру ғана қалады, біз сізге соңы тілейміз.
Бұл рецепт үшін бізге қажет: мұздатылған қысқа қамыр – 500 г, орташа алмұрт-4 дана, жарты лимон шырыны мен қабығы, май – 200 г, қант ұнтағы – 200 г, жұмыртқа – 2 дана, ұн – 90 г, крахмал – 10 г, ұнтақталған даршын немесе кардамон-1 шай қасық, бадам жапырақтары-100 г.