Мисо-рамен
Егер сіз әйгілі жапондық мисо раменге шынайылық бергіңіз келсе, азиялық супермаркет бөлімдерінен комбу балдырларын іздеңіз. Бұл бізге таныс теңіз қырыққабаты - жай ғана туралған (парақтарда) және кептірілген түрде. Комбуды сорпаға мисо пастасымен бірге қосылуы керек.
Рецепт үшін бізге қажет:
400 г жұмыртқа кеспесі,
200 г кез-келген дайын ет,
2-4 жұмыртқа,
4 шиитаке немесе шампиньон саңырауқұлағы
60-80 г алтын бұршақ өскіндері,
1 кішкене пияз,
порей пияздың ақ жерінің кішкене бөлігі,
кез-келген чили пастасы.
Сорпа үшін:
1 л қою тауық сорпасы,
1-2 ас қасық
мисо пастасы (сіздің талғамыңызға қарай),
3-4 тілім зімбір,
2 түйір сарымсақ және тұз.