Тартылған тауық етінен жасалған котлеттердің рецепті | Sulpak интернет дүкені
25.03.24

Тартылған тауық етінен жасалған котлеттердің рецепті

Тартылған тауықтан котлеттер

Тартылған тауық котлеттері-түскі немесе кешкі асқа арналған классикалық нұсқа. Котлеттерді шырынды және хош иісті ету үшін біз тартылған етті дайындаудың өз нұсқасын ұсынамыз: қуырылған пиязбен. Бұл жағдайда қуырылған пияз мен нанды блендермен біртекті массаға ұсақтау керек.

Бұл рецепт үшін бізге қажет: 1 кг тартылған тауық еті, 200 г ақ нан, 120 мл газдалған минералды су, 2 орташа пияз, 4 түйір сарымсақ, өсімдік майы, 1 шай қасық тәтті ұнтақталған немесе ысталған паприка, тұз, жаңа ұнтақталған қара бұрыш, сыртына арналған ұн (күріш).


Тағамды дайындау қадамдары

1 қадам

Тартылған тауық котлеттерін дайындау үшін алдымен нанды кішкене бөліктерге бөліп, суға салып, оны толығымен сіңіру үшін қалдырыңыз.

2 қадам

Пияз мен сарымсақты тазалаңыз, кездейсоқ кесіңіз. Табада аздап майды қыздырыңыз, пияз мен сарымсақты орташа отта 5 минут қуырыңыз..

3 қадам

Нан мен пияз массасын тартылған тауық еті, паприка, тұз және бұрышпен араластырыңыз. Пленкамен жабыңыз және тоңазытқышқа 1 сағатқа қойыңыз.

4 қадам

Тартылған етті салмағы 100 г бөліктерге бөліңіз. дымқыл қолмен әр бөліктен домалатып, пергамент парағына салыңыз.

5 қадам

Үлкен табада орташа отта аздап майды қыздырыңыз. Әрбір ет шарын ұнға айналдырыңыз, артық мөлшерін алып тастаңыз және маймен табаға салыңыз, тегістеңіз. Қуырыңыз, әр 3 минут сайын айналдырыңыз, шамамен 12 минут.

Сапалы техника көмекке келеді!

Батырмалы блендер - араластырғыш пен тағамдық процессордың функцияларын біріктіретін әмбебап ас үй жабдықтары. Бұл ас үйдегі таптырмас көмекші, ол аз электр қуатын пайдаланады, қарапайым және қолдануға ыңғайлы. Коктейльді тез дайындауға, қамырды араластыруға, тіпті ыдыста ет немесе жаңғақтың кішкене бөлігін кесуге мүмкіндік бередіі.


Мақалалар тізіміне