Шабдалы крамбл рецепті
Шабдалы крамбл
Шабдалы крамбл кез келген дүкеннен жарқын, шырынды жемістерді табуға болатын маусымда жақсы дайындалады. Бұл жағдайды міндетті түрде пайдалану керек. Әйтпесе, сіз жеміс-жидек пирогының қаншалықты дәмді болатынын білмейсіз.
Бұл рецепт үшін бізге қажет: шабдалы-800 г, май-120 г, кілегей-300 мл, ұн-130 г, қоңыр қант-100 г, ванильді қант-2 ас қасық, қант ұнтағы-3 ас қасық, жаңғақ-120 г, пісіру ұнтағы-1,5 шай қасық, тұз-шымшу, пішінге арналған май, лимонның төрттен бір бөлігінің шырыны.
Тағамды дайындау қадамдары
Қадам 1
Шабдалы крамбылын жасау үшін жаңғақты ұсақтап тураңыз. Ұнды, қоңыр қантты, пісіру ұнтағын және тұзды араластырыңыз. Кесектерге кесілген майды салыңыз да, ұсақтап тураңыз. Жаңғақ қосыңыз.
Қадам 2
Пішінді аямай майлаңыз. Шабдалыларды 6 бөлікке бөліп, тұқымдарды алып тастаңыз. Табаға салыңыз, ванильді қант себіңіз. Шабдалыға қамыр себіңіз де, пешке 30 минутқа қойыңыз.
Қадам 3
Суық кремді көбікке айналдырыңыз. Шабдалыны дайындау үшін күйдіріңіз, қабығын алыңыз, жемістін жұмсағын қант ұнтағымен және лимон шырынын қосып, блендермен пюреге араластырыңыз, кілегеймен араластырыңыз.
Қадам 4
Крамблды табақтарға салыңыз, үстіне кілегей салыңыз және дастарқанға беріңіз.
Сапалы ыдыс көмекке келеді!