26.12.24

Баяу пеште қуырылған картоп

Баяу пеште қуырылған картоп

Баяу пеште пісірілген картоп-бұл ересектер мен балаларға ұнайтын қанағаттанарлық және қоректік тағам. Ол қалың бұқтыруға ұқсайды, бірақ сонымен бірге төмен калориялы. Картоп пен пияздан басқа көкөністерді қосуға болады.

Рецепт үшін бізге қажет: Картоп - 600 г, Пияз - 120 г , Қызанақ (қызанақ) - 100 г, Сарымсақ - 2 қалампыр (а), Томат пастасы - 40 г, Тазартылған өсімдік майы - 25 мл, Су - 150 мл, Ақжелкен - 20 г, Лавр жапырағы - 1 шт, Дәміне қарай тұз бен бұрыш.


Қадамдық рецепт

1 қадам

Картоп, қызанақ, пияз және сарымсақты жуып, тазалаңыз. Пияз мен сарымсақты ұсақтап тураңыз, қызанақты текшелерге, картопты блоктарға кесіңіз. Баяу пешті "қуыру" режиміне қойыңыз, ыдысқа май құйып, оны қыздырыңыз.

2 қадам

Пияз мен сарымсақты ыдысқа салыңыз да, кейде араластыра отырып, мөлдір болғанша қуырыңыз. Содан кейін туралған картоп пен қызанақты қосып, бәрін тағы 5 минут қуыруды жалғастырыңыз.

3 қадам

Томат пастасын сумен сұйылтыңыз, жақсылап араластырыңыз және баяу пештің ыдысына құйыңыз. Дәміне қарай лавр жапырағын, тұз бен бұрыш қосыңыз, араластырыңыз. Пісіру режимін "бұқтыруға" өзгертіңіз және қақпақты ашпай шамамен 45-50 минут пісіріңіз.

4 қадам

Тағамды дәмін татып көріңіз, дәміне қарай тұз қосыңыз. Майдалап туралған ақжелкенге себіңіз. Ақжелкеннің орнына кинза немесе аскөк қолдануға болады, егер сіз оны ұнатпасаңыз, жасылдарды алып тастай аласыз.

Сапалы техника көмекке келеді!

Баяу пеш — ас үйдегі әмбебап көмекші, ол пісіру процесін жеңілдетеді. Ол қайнатуға, қуыруға, пісіруге, бумен пісіруге және тіпті йогуртқа жарамды. Бұл құрылғының көмегімен сіз үнемі бақылаусыз сорпалар, Жарма, бұқтырылған тағамдар, десерттер мен ет рецептерін дайындауға болады. Ингредиенттерді жүктеп алыңыз, бағдарламаны таңдаңыз, ал баяу пеш уақыт пен күш-жігерді үнемдей отырып, сіз үшін бәрін жасайды. Бұл құрылғыны тәжірибелі және бастаушы аспаздар бағалайды. .

Мақалалар тізіміне
Говорите...
Жабу